Assalam semua...apa kes plak nih kan teringin apa nih...ESTIMA?oh no....satu hari terasa nak sgt mkn biskut samrpit..msg hubby dia pun kata sedap jugakan kalau leh makan...balik keja terus ke kedai beli acuan, sbb dulu2 punya hal buat guna acuan kat umah mak..yang tembaga tuh..tp mungkin dihanyut air bah bersama buku resepi mak tuh..p lah kedai kek sayang rembat sampai 3 jenis acuan..tamak haloba..kih..kih..kih...
Sampai umah lpas magrib terus buat...tak sabar rasanya nak ngap..bakar yang lapisan pertama tuh saya terus ngap 5 bj sekali gus...nuqman pun suka but nuqman tak mo buah cheery kat atas tuh...dia nak kosong ja...buat setengah adunan ja..dapat la dlm 50 bj lbih gitu..mlm tuh melantak km 3 beranak dah nak dekat 20 bj..yang lebih tuh nak tapau tuk member2 kat opis..
Nak resepi angkat tangan...nanti saya post resepi kat sini...apa salahnya ilmu dikongsi kan...nanti dikatakan KEDEKUT ILMU plak..kang tak pasal2 org doakan agar tak berjaya sbb KEDEKUT ILMU...(agak sinis sikit ya)..maaf..
meh layan gambar samprit yang tak menjadi dahlia..guna satu acuan ja..yang dahlia ja..yang dua lg simpan dulu nxt time try..
Nih lah acuan org tamak namanya
Dahlia ka kemboja ka tak tau laaa
puas mkn kalau hasil air tangan sendiri..tak sedap pun tak pa..
No comments:
Post a Comment